Jdi na obsah Jdi na menu

Kuřecí špíz marinovaný v kečupové marinádě

17. 4. 2011

  Ingredience: 400 g kuřecích prsou, 100 g Kečupu HELLMANN´S Napoli, Drceného pepře, 50 g medu, 200 g řapíkatého celeru, 10 g barevného pepře, 200 g Anglické slaniny, sůl, olej, 4 ks brambor se slupkou (větších), Pažitka.

Postup: Z kuřecích prsou nakrájíme větší kostky, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na větší kousky. Napícháme střídavě na jehlu. Z HELLMANN´S Kečupu Napoli, medu, drceného pepře a soli připravíme marinádu do které naložíme špízy. A necháme nejlépe přes noc odležet v marinádě. Špízy upečeme v zapékací misce. Omyté brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, poté dopečeme v troubě. Hotové brambory rozkrojíme na půl a posypeme sekanou pažitkou. Podáváme k pečenému špízu.