Jdi na obsah Jdi na menu

Špagety s boloňskou omáčkou

17. 4. 2011

Suroviny: 1 balíček špaget, 2 lžíce másla, 2 cibule, 5 plátků uzené slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1 a 1/4 hrnku mletého masa, 1 lžíce rajského protlaku, 3 rajčata, 1 hrnek sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, 4 zrnka černého pepře, 2 hrnky vody, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, voda na uvaření špaget , lžíce olivového oleje.


Postup:

 

 

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Vmícháme nadrobno pokrájenou zeleninu, krátce dusíme, poté přidáme maso, které za stálého míchání opečeme, rajský protlak, bobkový list, omytá a nakrájená rajčata a celý černý pepř. Osolíme, přilijeme vodu a hodinu vaříme. Potom zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku , dosolíme dle chuti, dochutíme pepřem a povaříme. Špagety uvaříme podle návodu. Omáčku nalijeme na uvařené špagety

415133-img-spagety-crop.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář