Jdi na obsah Jdi na menu

Pizza s parmskou šunkou

17. 4. 2011

  Těsto Ingredience: 250 g hladké mouky, 75 – 80 ml vlažné vody,: 5 cl kvalitního olivového oleje, Špetka droždí (cca 10 g), Špetka cukru, Špetka soli.


Náplň Ingredience: 200 g mozzarely, 100 g parmské šunky nakrájené na tenké plátky, 8 kuliček cherry rajčátek, Několik listů čerstvé bazalky, 4 lžíce kečupu Hellmann’s Napoli nebo Bavaria, Hoblinky ze sýra Parmazán.

Postup Těsto: Všechny ingredience na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, rozdělíme jej na 4 stejnoměrné díly a necháme v chladu cca 30 – 60 minut odpočinout.

Postup Bazalková omáčka: Smícháme 4 lžíce majonézy Hellmann´s a 2 lžíce bazalkového pesta. Těsto rozválíme na tenké pláty a položíme na plech (na 1 plech se vejdou 4 kusy těsta). Pomocí prstů dotvarujeme obdelníky. Každý kus těsta pomažeme tomatovou omáčkou, položíme na ně mozarelu a cherry rajčátka na plátky a upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C) cca 5 – 8 minut (dozlatova, okraje dokřupava). Po upečení poklademe plátky parmské šunky, dozdobíme bazalkovou omáčkou, čerstvými bazalkovými lístky a hoblinkami sýra Parmazán.